Meteen naar de inhoud

Duikcentrum Dolfijn

 

 

 

 

 

 

SPECIALTIES

Laten we samen aan de slag gaan om je nóg meer duikplezier te geven.

Hieronder een kleine greep uit het aanbod van vervolg duikopleidingen, na Advanced Open Water, die we voor je kunnen verzorgen.

Meld je vrijblijvend aan voor een training en haal het bijbehorende brevet

Enriched Air Nitrox

Duiken met Enriched Air Nitrox is een manier waarop je, door een hoger percentage zuurstof en een lager percentage stikstof, op een veilige en verantwoorde wijze je duiktijd kan verlengen en een korter oppervlakte-interval hebt ten opzichte van duiken met ‘gewoon’ perslucht.
Advanced Enriched Air Nitrox is een voortgezette opleiding en valt onder de categorie technische duiken. Onder technisch duiken wordt verstaan alle duiken met een (natuurlijk) plafond zoals ijs-, wrak- en grotduiken waarbij de afstand naar de oppervlakte meer bedraagt dan 40 meter. Er is hier weliswaar geen sprake van een natuurlijk plafond, maar door de verplichte stops kun je ook niet meer rechtstreeks naar de oppervlakte.

Altitude Diver

JOUW VOLGENDE AVONTUUR EEN HOOGTEPUNT
Duiken in een bergmeer. Er zijn niet veel duikers die dat hebben gedaan. Avontuurlijker kan het niet worden.

Plan je duik, duik je plan

Als Open Water Diver heb je geleerd dat de IDD Duikplanner is ontworpen voor duiken tot een hoogte van 300 meter boven zeeniveau. Voor duiken boven de 300 meter boven zeeniveau zijn speciale procedures en duiktabellen nodig en vragen dus ook om een speciale training. In de opleiding IDD Altitude Diver leer je wat de gevolgen zijn van druk op grotere hoogtes en hoe je je duikplan daarop aanpast.

Night Diver

NACHTDUIKEN, EEN VERSCHIL VAN DAG EN NACHT
Als het donker is en je verdwijnt met je hoofd onder water wacht je een unieke verandering van flora en fauna. Het dagleven heeft plaatsgemaakt voor het nachtleven. Je komt ogen tekort als je het onderwaterleven met je duiklamp beschijnt. De Night Diver zal de toename van de onderwateractiviteiten onmiddellijk opvallen.

Vaak vinden duikers hun duiklocatie eentonig maar met nachtduiken creëren ze een gehele nieuwe ervaring.

UNDERWATER PHOTOGRAPHER

VERTROUWD RAKEN MET DE BEGINSELEN
Thuiskomen van je vakantie en vertellen over al het moois dat je hebt gezien. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Dus camera mee onderwater en foto’s maken! Maar was het maar zo eenvoudig! Met onvoldoende voorbereiding en gedegen kennis zullen de eerste resultaten zeer waarschijnlijk teleurstellend zijn. Dit kan het enthousiasme behoorlijk negatief beïnvloeden met mogelijk gevolg dat de camera de volgende duik niet meer mee gaat en dat is natuurlijk heel jammer!

In deze Specialty wordt aandacht besteed aan zowel de praktische als de theoretische aspecten van de digitale onderwaterfotografie. Alle basisonderwerpen die noodzakelijk zijn om de camera te kunnen bedienen, te onderhouden en onderwater te fotograferen zullen de revue passeren. Maar bedenk vooral, oefening baart kunst!

Rescue Diver

De IDD Rescue Diver opleiding is bedoeld voor duikers die meer willen leren over redding technieken, de medische aspecten van het duiken en het hoe te reageren tijdens een noodsituatie.

Tijdens deze opleiding zal de aandacht vooral gericht zijn op het voorkomen van een noodsituatie (preventie), het leiden van een reddingsactie (management) en het opsporen en redden van een slachtoffer in en direct buiten het water (redder).

Natuurlijk zal ook de (duik)-medische kennis een flink stuk aangehaald worden. Daarom is voor het volgen van deze opleiding een gedegen kennis van Eerste Hulp en uitwendige hartreanimatie noodzakelijk.

LATEN WE SAMEN AAN DE SLAG GAAN OM JE NOG MEER DUIKPLEZIER TE GEVEN

Meld je vrijblijvend aan voor een training en haal het bijbehorende brevet